FAQ

Frågor och funderingar!

Vi vill att ni ska tycka att det är enkelt att boka ert event hos oss på Najs.nu. Vi har satt ihop en FAQ som ska svara på era frågor och funderingar.

Nedan ser vi till att svara på alla frågetecken som kan uppstå vid bokning av studentflak, fest, event och bröllop. Skulle ytterliga frågor uppstå är ni mer än välkomna att kontakta oss i formuläret nedan. Tycker ni att någon fråga med svar ska läggas till är ni mer än välkomna att kontakta oss så ser vi till att uppdatera sidan. Vi strävar efter de tre nyckelorden enkel, öppen och omtänksam och då vill vi att våra kunder har lätt att hitta svaren.

Bokning

Hur bokar vi ett studentflak på Najs.nu?

Det finns tre olika alternativ.

Ring oss på 08-5225 3737

Mejla oss på bokning@najs.nu

Fyll i vårt intresseformulär så kontaktar vi er.
Till bokningen >>>

Kan man boka flak utanför Stockholmsområdet?

Ja absolut! Kontakta oss så diskuterar vi mer.
 Kontakta oss >>>

Vad ingår när man bokar ett flak hos er?

Vid bokning av Najs.nu studentflak ingår alltid en lastbil med lämpligt flak, chaufför, elverk, upp och nedmontering av utrustning, bensin och städning.

Vilket är det största studentflaket som ni erbjuder?

Vi på Najs.nu erbjuder som högst studentflak med max antal på 140 personer. Kontakta oss för mer info angående större studentflak än för 90 personer. Max antal för att få åka i stan är 90 personer.

Våra studentflak >>>

Betalning

Hur betalar vi?

Betalningsprocessen består av två delar.  En boknings avgift på 5000 kronor  som betalas inom 30 dagar från bokningsbekräftelse. Den slutgiltiga betalningen sker på resterande belopp beroende på studentflak senast 30 dagar innan studentfirandet. Följs inte dessa regler kommer avbokning av studentflaket ske och ni enligt dom allmänna villkoren. 

Till villkor & avtal —->

Betalningsmetoder

Vilka betalningsmetoder kan vi använda?

Swish

Kontant

Internetbetalning

Faktura

Faktura
Betalning på faktura kan ske via internet och er internetbank eller att ni fysiskt går till banken och antingen betalar kontant eller gör en vanlig banköverföring.

Betalning sker mot vårt bankgirokonto vilket framgår på er faktura. Det är väldigt viktigt att ni anger rätt fakturanummer när ni utför er betalning så att vi vet vilket flak er betalning avser.

Behöver vi ett OCR-nummer för att betala räkningen som vi har fått av er?
Nej, ni behöver inget OCR-nummer. Ange vänligen det fakturanummer som står på er faktura i det fält där man skriver OCR-nummer eller meddelande till mottagaren.

Avboka

Hur avbokar man ett studentflak?

Avbokar man studentflaket inom 30 dagar från beställning är det kostnadsfritt. Där efter debiteras ni 5000 kr som inte återbetalas om ni avbokar studentflaket. 
Alla villkor hittar ni i beställningsavtalet.
Läs på mer om våra

betalningsvillkor >>>

Avtal

Vad gäller angående avtal?

Varje studentbokning kräver att ett avtal skrivs under. Detta kontrakt skrivs under av ansvarig elev för studentflaket samt deras studetnrådgivare.  Personen som skriver avtalet måste vara 18 år fyllda. Alla villkor och regler angående betalning och utförande hittar ni på.

Villkor & avtal >>>

Kan flera personer skriva kontrakt?

Nej, endast en person kan vara ansvarig när ni hyr studentflak. Ett tips är att ni skriver ett kontrakt mellan ansvariga parter för att i slutändan inte stå ensam med en oförutsedd utgift om något oförutsägbart skulle ske. Detta hjälper vi självklart till med om det önskas.

Vi har tagit fram ett förslag på avtal som ni hittar på sidan med våra villkor.

Villkor>>>

 

Kostnader

Vad kostar ett studentflak?

Ni kan enkelt med hjälp av vår kalkylator räkna på vad just ert studentflak kommer kosta.  Vid andra förslag som inte står kontakta oss för att se om vi kan hitta en lösning för att skapa ert studentflak.


Till bokning av studentflak >>>

 

 

Försäkring

Erbjuder ni försäkring på studentflaken?

För er trevnad och säkerhet erbjuder vi försäkring på utrustningen vi hyr ut. När ni beställer ett Studentflak får ni även uträknat vad er försäkring skulle kosta. Självklart inget som är ett måste men finns som alternativ. Lastbilen är fullt försäkrad utan kostnad men skulle ni mot förmodan ta sönder något kan ni komma att behöva ersätta självriskkostnaden eller reparationen.

Om olyckan är framme hänvisar vi er till er hemförsäkring som brukar täcka de skador ni kan åstadkomma.

Studentflak

Hur högt är studentflakets sidor?

Transportstyrelsen och polisens föreskrifter kräver att studentflakets sidor som lägst är 110 cm och vi tillåter inga studentflak att ha sidor högre än 140 cm.

Villkor>>>

 

Hur många får man vara på studentflaket?

Antalet tillåtna på studentflaket måste följas för att ni ska få åka. När ni räknar på antal räknas inte student flakvärd och ev DJ med utan bara antal studenter.

Boka>>>

Kan jag komma och titta på era studentflak innan?

Nej, tyvärr. Lastbilarna har andra jobb då de inte kör studenter. Vi kan däremot visa er bilder på tidigare studentflak som vi anordnat.

Hur höga är era flak Studentflak för 50-70 personer?

Dom är ca 3,2 m på höjden, dvs kommer under broar och viadukter som oftast har en höjdgräns på 3,5 meter. Våra bilar som är för 90 personer och fler är ca 4,2 m på höjden och kommer under höga broar, viadukter och elledningar som normalt har en höjdgräns på 4,5 meter.

Våra studentflak >>>

 

När får vi tillgång till studentflaket?

Ni kommer ha tillgång till ert studentflak i 5 timmar totalt. 2 timmar går åt dekorering och lämnar 3 timmar kvar till firandet.

Städning

Ingår städning efter studentflaket?

Vid köp av något av våra högtalarpaket ingår alltid städning. Vill man däremot spara någon utsmyckning får man gärna plocka ned den innan vi börjar städa.

Om olyckan är framme hänvisar vi er till er hemförsäkring som brukar täcka de skador ni kan åstadkomma.

Musikanläggning

Hur fungerar musikanläggningen?

Ni kopplar själva in er till våra högtalarsystem med en vanlig aux. CD-spelare eller skivor är förbjudet eftersom det är en starkare utsignal från dessa vilket kan förstöra anläggningen.
OBS: den går inte att ladda i bilen.

Att boka DJ kostar 3 000 kr. I priset ingår DJ i 3 h samt att utrustningen med dubbla CD-spelare och mixerbord monteras på själva studentflaket.

Ingår musikanläggning i priset?

Alla våra flakpriser är angivna utan musikanläggning. Ni kan själva välja vilket högtalarpaket ni vill boka till just ert studentflak.


Våra högtalarpaket >>>

DJ

Kan man ha egen DJ?

Absolut. Se till att informera oss om detta i tid.

Erbjuder ni egna DJ´s?

Najs.nu DJ:s
Våra DJ:s låter er bestämma vad som ska spelas på just ert flak. Skicka oss listan i god tid så kan dem förbereda sig för just ert firande.

Fel

Vad händer om något går sönder?

Skulle ni ta sönder något måste ni ersätta detta. Uppstår fel på högtalaranläggningen kommer vi kontrollera varför den har gått sönder och kontaktar er under kvällen eller dagen efter flakfärden. Dock kan du köpa till en försäkring som skyddar er om olyckan är framme.

Dekoration

Bestämmer vi hur studentflaket ska se ut?

Ni designar hur ni vill att studentflaket ska se ut. Dekorationer som t.ex ballonger, plakat och björkris är några av alla möjligheter ni har. Lastbilen kommer vara på plats ca. 2 timmar innan firandet och det kravet vi ställer på er är att dekoreringen inte påverkar lastbilens karosseri eller den utrustningen som monterats upp. 
Eftersom ni vill ha tid till att dekorera studentflaket så ni sticker ut mest kommer ni kunna ange tid när ni vill att lastbilen ska vara på plats för utsmyckning i formuläret.

Kan man dekorera flaket dagen innan?

Nej. Flaket är på plats 2 timmar innan.

Färdväg

Får vi bestämma vilken väg studentflaket ska köra?

Självklart man kan lägga upp en speciell rutt får just sitt studentflak. Går man i en skola i stan åker dem flesta studentflaken samma väg eftersom man inte får befinna sig på alla gator i stan. Platserna där studentfirandet i stan brukar äga rum är Skanstull, Medborgarplatsen, Stureplan och Kungsträdgården m.m.

För er som planerar på att åka utanför stan så har ni alla möjligheter att åka precis som ni vill förutom på motorväg eller motortrafikled. Vi på Najs.nu hjälper er mer än gärna att planera upp en bra färdväg som vi informerar chauffören om. Det går även bra för er att ge chauffören en egen väg om ni önskar det.

Ansvar

Vem är ansvarig på flaket?

Chauffören bär alltid det yttersta ansvaret för studentflaket. Säkerheten på flaket sker med hjälp av en flakvärd som ska finnas med under hela firandet.

Vem räknar hur många vi är på flaket?

Enligt avtal skall en flakvärd finnas med på flaket. Flakvärden räknar tillsammans med chauffören hur många som går upp på flaket.

Flakvärd, vad innebär det?

Vägverket och polisen har som krav för att få fira studenten på ett flak innefattat en regel som kräver att en ansvarig (flakvärd) på minst 25 år ska finnas tillgänglig på varje flak. Ni får välja frivillig person eller kontakta oss vid intresse av en festhöjare, Flakvärden bär inget ansvar över flaket men ska finnas där som en hjälpande hand och ta kontakt med chauffören om något oväntat skulle ske och flaket behöver stanna. Man behöver inte ha någon utbildning för att vara flakvärd utan bara upprätthålla ordning under färden.

Flakvärd räknas inte in i det maxantal som får finnas på flaket!

Chauffören

Kan vi få nummer till chauffören?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ge ut chaufförens nummer till er eller era föräldrar. Dennes uppgift är att köra flaket så säkert och så lugnt som möjligt. Då chauffören är framme vid skolan ringer han till er, och ni kan gemensamt diskutera färdvägen. Det är jättebra om ni har en karta med er som ni skrivit ut och markerat ert förslag på väg. Skulle något hända under firandet är det flakvärden som finns med under hela åkturen på flaket som tar kontakt med chauffören. Vill era föräldrar komma i kontakt är det oss som ni ska ringa. Vi kan därefter kontakta chauffören och meddela om det är något viktigt. Vi försöker undvika att chauffören tar emot samtal under färd för allas säkerhet.

Kontakta oss.

Du når oss enkelt via både mejl och telefon. Kontaktuppgifterna finner du här nedan. Vill du veta mer om våra tjänster?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Hoppas vi hörs!

Vår mejladress är info@najs.nu

Vill du bli kontaktad?